Sep 5, 2011

Cerita raya sudah tersedia!

hye guys! salam!

haaa jari jemari dok tergelincir di papan keyboard sbb teruja gle nak update crita pasal raya! puas laa amik mood nak story d mory pasal cerita raya..arini laa baru diberi hidayah untuk menghupdate kan..*padahal ko bz makan kuih2 almond london mama smp abes, last2 cover plastic kuih almond london ko buang dlm balang balik..buruk gle prangai! haha..

ok guys, raya kali nih agak bermakna bagi aku..mana taknya, kalau dulu, ada je adik bradik yg takda...heboh study oversea la, *hye aloy! kah3x..heboh kene keje di pagi raya alasan sbb "eh abg kene kerja laa sbb abg blom kawen lagi, supervisor bagi chance kat org yg da anak bini untuk beraya"...*hye benjal! hahaa..

tapi tapi tapi....haaa raya kali nih lebey bermakna, walaupun tema kami kali nih..errr...carca marba kot...buka apa ekceli, masing2 semua nak buat kaler dusty pink...haaa mesti korang tak tau kaler mcm mana dusty pink tu kan? haaa org melaka ckp, kaler pink belacan...tp jgn laa gusar, nama kaler je busuk, tp takda laa smp baju pon bawu belacan kan??

ini semua irine nye pasal..heboh sgt nak kaler dusty pink..so selaku abg, taknak kalah nih..takmo kalah dgn adik! haha..tp damnnn! dia berjaya mempengaruhi abg ngan ayah aku..haa korang bayangkan, ayah ngan abg yang sket punya rock, sket punya peminat kumpulan AMOK n Metallica segala mcam tuh ( i layan 3 suara je, beribu sesalan ) pon turut terpengaruh dgn warna belacan yang diidam2kan...memula ego laa jugak, takmo beli awal2, dgn harapan alaaa, nak dkt2 raya nnt mesti murah gle baju melayu..ayah ngan abg dan beli dulu dah..perghhh masing2 kemain jambu..nak2 dak abg ha..kemain jambu! *menangis org yang sedia ada jambu..

time tuh, mama pon tak crk lagi tudung dia...so hangkut aloy dan mama g crk baju melayu...carik punya carik, adoyyaaaii semua kaler pink belacan dah abes! belacan nye baju! kuang ajo!!! apa lak semua org suka kaler nih raya ni kan! takleh jadi!  hmm yang tggal, baju melayu dusty pink saiz XXL...helllllooooo!! aku dah puasa kot time ramadhan, takkan nak pakai XXL then pegi alter plak kan? gigih nye ko!!

tiba2....( sound effect bunyik kaca berderai ... )

ternampak sepasang baju melayu di sudut kedai..ternampak model patung yang perghh badan nak 6 pax je...patung 6 pax pon menggayakan warna ijau askar tu..inikan plak aku kan?  lantas, terus! "kak, bagi baju mlayu saiz M kak...haa semangat gak ni...konon2 bleh 6pax gak...haaa mentaliti kene bagus ye! dan tadaaa aloy pon turut setuju dgn kaler tersebut..byr dan terus blah! mama pon turut menemui tudung idaman beliau bercap Pearl Haya...gle argh, tudung yang mcm senang gle nak jahit tu (*bongkak), harga mahal nak mampos!...lepas nih boleh laa tak sorok2 lagi harga spender Calvin Klein yang baru dibeli..kalau tak mama bsing spnder selai rm129...nasib da ada member card CK whtdaaa~

ok laa malas nak mengarut, kita saksikan pic2 nya dulu ya!


eh diam tak diam, dah 11 org dah family aku...
irfan mcm biasa la, pgi2 raya da buat ngade2 dia nak dptkan perhatian, ble kene marah, muka ketat mcm anak dara...
haa damia, adoyyy comel anak bbh yg br temui hidayah nih...dah mcm fida da kan? comey pakai tudung ye..
yang kecik masih baby temban tuh, haaa ahli keluarga baru...Danish Ieman...
jarang dpt amik gmbr raya dgn abg..ataupun benjal..
yer laa slalunya raya dia kene keje..kasihannn delllooo~
dan tahun nih, beliau dgn tema barunya dusty pink! yeah!




pose pon nak cliche kan...
padahal da nampak angpaw kat tgn mama tu dlu ha...yeeeaaayy!!



dan mcm biasa, merangkul kemas mama tersayang sbb pakai gencu merah menyala makngah smbil cium muka bajet sesuci lebaran! 



damia...muka nak blurr dpt angpaw kan...
eh relax sudaaahh...




haa nih anak2 jantan ayah...
seyes mmg!




mcm biasa laa posing dpn ayah mmg slalu kaku...
cuba kalau blakang ayah, terlompat sana, terlompat sini mcm monyet dah kaw!



haa nih kakak terchenta...
tetap maintain walaupun br sebulan berpntang~ 



bibir masing2 nak jolly je kan...
eh biar lah!




haa bila peluk je budak dua org nih rasa nyaman je..mana taknya, daging masing2 banyak! hahaha


babah anyiiii...
welll nak buat camne...





susah nak buat pose kepit mcm irine nih...
muahahah~




maktok kan...dalam beraya2 pon sempat dok nyusukan cucu br nya...



anak2 mama...











ok dah muntah tgk gmbr2 aku? haaa padan muka kaww! hahaha
nih laa baju ijau askar tu..
nmpk mcm askar tak?
haa kalau masuk askar mau jd lauk nih..hahaha *yakin..
sedikit tips ye kalau nak pakai baju melayu..pastikan ...pastikan dengan aku *hye ct!
haa camni, pastikan anda menyarungkan singlet dahulu sebelum pakai bj melayu..ini bertujuan untuk memperkemaskan lagi baju melayu anda tuh..
tak caya? haa buat?
malas nak ckp bnyk...




tu diaa..smpt lagi salin2 baju ni~




cam biasa laa kan??? mesti ada pose wajib cium2 mama...





syg mama ketat meh!
keter blakang tak menyabor2....
lempang kang!



irfan dgn aksi wukongnya...
biasa laa budak2 cpt sgt terpengaruh dgn cerita2 di televisyen!


owryte! smp di sini sahaja...

eh happy laa gila...ucapan raya keluar kat hot fm..
walaupun ucapan menggelabah gle ( padahal bukan org nampak pon )...tp ttp ikhlas weehh! hahaha


Selamat Hari Raya semua! ( sapa yg baca laa kan )
maaf zahir batin...
Dtg laa beraya di rumah, aku ok je...
*menggelabah beli mee kuning nak sediakan kepada tetamu! haha

till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)





13 comments:

Dilakochan said...

Nang kacak bbaju ijo askar!

Selamat Hari Raya!
Meriah lah family tahun ni, cukup semua ahli yek..

AfiQ said...

tak sia2 beli baju melayu lambat.. kaler ijau lagi cantek kot!!! hahaahahahah.. tetap jeles ngan bju melau andaaa... ngaaaaa... hahahaahah.. sleamat ari raya abg aizul.. ^_^

miss fifi said...

selamat hari raya ajoy..

maaf zahir & batin..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

oo tu laa kaler pink belacan ek???bru laa perasan ni ha...

SELAMAT HARI RAYA aben...

♛ Azie Azra ♛ said...

cantik gak warna hijau tu! boleh try tahun depan. hehehe

selamat hari raya aizul~

D Yatie said...

pes time tengok abg encik aizul marcello~:D

Hishyamuddin said...

pink belacan? mesti kainnya rendam dgn belacan dulu..haha..

SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR DAN BATIN..drpd seluruh rkyat jelata...

Siti Suhaila said...

Selamat Hari Raya Joy :D hijau askar.. jarang tengok ko pkai color tu kan hehehe

Taq Rafael said...

bukak mata besau2 pon sepet jugakk

buang karan ja!

a.n.y.s.s said...

hye benjal! first time dapat tengok benjal ehehe..

selamat hari raya ajoy..maaf banyak2! *insaf kejap lagi buat balik ahaha

hidayahjamal said...

telan muntah jgk la tgk banyak gambar encik abg aizul ni, samat ari ry, nice entry and good pics :)

AYuNG said...

comel damia bertudung.....:P

cukelat_berangin91 said...

waaaaa cntik la damia tuu..
nnti leh la gnti irine..hehhe