Sep 28, 2011

My Convocation Day!



Salam guys...!

soryy wat korang tertunggu2 aku update crita pasal konvo nih...fuh fuh tarik napas jap! btw, alhmdulilah..setelah bertahun2 tunggu, akhirnya, kini aku dah bergelar seorang graduan! perghhhh! kalau nak diikutkan, mmg payah nak dptkan degree nih! apa ko hengat boleh beli degree nih kat kedai ubat sey sey?? susah weh..yer laa dgn sakit time blaja je, frust time blaja nya, assignmnt susah nak siapkan, lecturer itu ini, kawan2 yg mcm2 prangai...but pada tanggal 25 September 2011 akhirnya, sah aku menggenggam segulung ijazah!! semua pengalaman tuh, menjadikan aku semakin kuat untuk menjadi khalifah Allah di muka bumi nih..( perrghhh alim laa siak! )..haha



Infiniti kesyukuran aku pnjatkan kepada Ilahi sbb tanpa keizinan dari-Nya, tak dpt aku habeskan degree nih..Kepada ayah dan mama serta adik bradik aku, nih hadiah untuk kalian! tq sooo much sbb bnyk sgt support benjoy selama benjoy nak abeskan study nih...hmm kepada para ilmuan, lecturers yg gigih berusaha membantu aku, pon aku ucapkan jutaan trima kasih! Rakan taulan, sahabat handai, dan semuanya yang pernah bergelar rakan, aku ucapkan berbanyak2 terima kasih! huhu..


so ckp bnyk tak guna..tertunggu2 laa teww pic aku kan? ecececeh...mcm laa aku tak tawu..huahauha!..so ada pre-convo, time convo, post convo dan video convo by aloy! hambekkk! pendek kata complete pakej..pakej combo! kata tokey photography kan, mesti laa over d shadow! meeeooww...


ok ini pre-convo..sampai je jb, pas check in kat Thistle Hotel, terus kuar ngan fyqa my bestie then ke Puteri harbour Nusajaya utk pre convo photoshoot! tq gak kepada teman seperjuangan photography, Encek Saniq, Mat ngan Yan yang sudi meluangkan masa ambek gmbr kami! yeayy!!




owryte dis is fyqa! alaa semua kenal dah kan?

konon2 lawak no laa tuh kan? berlakon lebey! haha





















 hececeh..nak jugak!




owryte kami sampai sehari awal..ekceli tak plan pon nak stay kat jb, since rmh aku ke jb, tak jauh mana kan? tapi last minute ayah aku ckp nak stay jb..punya laa beriya call semua hotel area skudai, semua fully book..yer laa satu malaysia kot org konvo kat utm tuh..last2 Thistle hotel je yang available..so book utk dua bilik..satu utk family akak aku CPM Honey Nurhaliza, then lagi satu utk kitorg...

serius bnyk gle kenangan kat sini..huhu

so nih pemandangan di waktu malam dari bilik kami~ huhu








nak jugak merasa kan..so bagi peluang..
*hadiah nih mama! hahah


sesi bergambar anak branak pula!


ececeh..segak abey aizul kaw wehh! 



ngan mama..mmuuuaah!

mama, ayah dan saya!
saya kaw! punya laa polite da jd graduan! haha



ayommm sket haa..alaa bucuk2 dia..
muuahh ayah! 
syg ayah ketat2 taw!


tie yang mendapat perhatian ramai...
ekceli sehari sebelum nak konvo, gigih mencari tie apa yg lain dr yang lain..
luckily, topman ada kuarkan tie yg cun nih! haha

kasut pon sama..punya laa susah nak crk design2 yg berkenan kat hati..
nampak no cerewet nya kan?
tapi takpe..sempene hari bahagia kata kaw..



teeeett! mcm biasa, sesi berangan dlm toilet cantek!


dgn jubah pula!





ok ini anis..rakan senegeri aku..
nampak no kenegerian kan..haha
teman telata saya gak..
time dlm kelas, kalau tak celoteh ngan dia, tak sah! huahauh!




abes je konvo dpt munga manyak2..yeayy! suka suka suka!



irfan n baby baru, Danish Ieman pon turut support babah taw! haa able?



haha ini sha..rakan arkitek saya!
punya laa comel yer!



ini pon rakan arkitek saya..
mawar ngan kawan dia..
haa mawar nih slalu gak ada time masa kat utm..slalu je perkenalkan tmpt2 makanan yang best2 kat aku..
ada je tmpt makan yang best2, ada laa kami..ok?
huhu..
Tahniah mawar! finally kita grad gak kan? huhu




ok ini rakan campur2 saya..
ada sha, ada afiq, ada mawar, saya sah2 laa ada kan, pastu ada pipit ngan ada kawan mawar tuh..
time nih da kelam kabut gle..tak smpt nak crk kawan2 sekelas gak..masing2 da bergambr sakan..
macam artis kaww!



haa tuh laa saniq..yang tak berjubah tuh..
gigih dia ok! berpeluh bagai..
saniq nih rakan seperjuangan photography jugak!
seperjuangan nih..tak tahan! haha



ok ini family saya..sebahagian la..ada yang tak dpt hadir..
misalnya benjal ngan irine nadia adik kepam2 saya tuh...


haa nih rakan sekosmate saya!



bersama lala ngan fyqa..



lala, fyqa ngan bai!


lala n me!

anis, lala, eyra , fyqa bai ngan puteh maisarah..=)




barisan para bunga yang arif lagi bijaksana..
ada bunga dari mama, ayah, kak CPM, Ijan ngan Che Ten sahabat saya di JB..


ok dua org sahabat yg saya sayang..
dua2 nama ijan..
ijan 1 sggup tggu lama2 kat dewan..-ok fine terharu!
ijan 2-sggup rushing dr melaka semata2 nak clbrate konvo saya gak..
tq guys!




sehari selepas konvo...
terkejut gak ni..
tetibe ada cina anta dlvry bunga nih!
tadaaa...tq ain azahar my client.
ingtkan dia main2 nak bg bunga..
rupa2nya betul2 ok!
tq my sayangs! huhu..rasa dihargai sgt! 



so tadaaaa!! finally, grad gak aku..punya laa lama tggu masa nih! huhuhu
tq kepada sesiapa2 sahaja yang terlibat utk dlm proses ini! huhu

btw, sedikit iklan, 
aku akan bukak studio photography kat Laman Seri Seksyen 13 Shah Alam..
so apa tunggu lagi! marilah sama2 kita mengambil gmbr bergeli geleman di studio aku!
alhmdulilah, satu lagi impian bakal tercapai...ameen!


sebelum mengakhiri blog ini, 

nah ada video convo dari Aloy my bro...untungla satu family semua creative! hahah




so mcm biasa, sapa yang bakal grad tuh, tak kira laa apa2 pon kan, even nak buat video grad mcm saya nih pon boleh...
jgn malu jgn segan...
cecepat email kat saya ye..

aizul_marcello@hotmail.com
or call : +6019.6476.200

ingt taw jgn lupa..dtg studio aku kat Laman Seri Seksyen 13 Shah Alam..
jumpa di sana di sana di sanaaaaa ( suara gema )
melodi kaw!
hahahahah



till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)







39 comments:

Nisa Kay said...

whoaaaaaaaaaa ternganga kejapp tgk abamm aijoll mandi auwww hakhakhakkk!!!!

ehhh bukak studio kat laman seri?? wahhh HARUSSS TERJAHHH :p

CPM honey_nurhaliza said...

congrats syg...

AfiQ said...

tahniah abg aizul!!! kasut ngan tie kaw memang hebat!! hahahaha.. da bukak studio eyh? nanti nak jengok.. haahha.. murah rezeki yek abg.. amiiinnn....

WanFadhilah said...

tahniah dah konvo!

farhana said...

Gambar semua cantik2 n hensem! hehe

Congrats!

Yuyu said...

tahniah oiiii!!

AYuNG said...

congratezz..:)

awat mia macam moody jer, tapi maintain comeyyy...

~capRIAnne~ said...

terharu tgok vid (siyes ly wlaupun x sedih)
aku kene grad jugak oii...suatu hari nanti...

sanik said...

whaa.... saya ada kat situ weyh! bangge bangge :p kite lebih dari rakan seperjuangan tau. hamboi..

btw, congrats! gamba dan video semua hebat. congrats again :)

Mohd Hazwan Hashim said...

taniah taniah bro .. yg penting intro video mmg gempak .. nice one :)

Rtp Farra Arisha said...

what a great pictures from u :)
cogratulations to all of u. and the video is quite cool :)

ishiko said...

congrates once again ^^

A T I K A H L A T I F F said...

congrats bro!!

Siti Suhaila said...

Ajoyyyyyyyyyy... hehehe.. sukew video tu.. jatuh hati betul.. tengss letak gambar aku.. huhuhuh

a.n.y.s.s said...

ajoy congrats! semoga ko berjaya dan bahagia in the future. thanks sebab jadi kawan suka duka aku selama 4 tahun ni :')

thanks sebab letak gambar aku! harus la kenegerian kan! hahah.. n video konvo sangat bestttt! till we meet again next time okay, good luckkk! waa sedeyy pulak

fitri asikin said...

terbaek lah!!! video kebabommmmmm the best!! congrat AM!:)

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

wow! terbaik lahhhhhh video tuh ;)

Hishyamuddin said...

tahniah aizul!!!!!!

t aku dtg studio ko tu..heh3

azurin ramli said...

perghhhhhh.best nya.
kau membuat aku bersemangat nak belajau.sebab nak jugak gradddddd :>

btw,tahniahhhh!

Eazy Izzuddin said...

wooo
cantik..
xD

Atiqah.Idrus said...

gila nice vdeo tu. boleh nangis guling guling

Cute Mommy said...

sepupu sy pon convo hari yg sama tempat yg sama gak...huhu...anyway tahniah Aizul...

NadNod said...

tie tu memang smart. haha ;D anyway, hotel thistle toilet dia memang best pun. ada scene mandi ;D

mmg terbaik la video ;)

pink said...

VIDEOOOO COOL HABISSSSSSSS

CONGRATSSSSSS BTW ;)

mySheiRa said...

6t tyme sy nk grad boley la snap2 pic..huhu kire murah la ye..sbb satu u :) huhuhu xpown free jer :)

si Bulat said...

bravo!! nice abis vid

AlyaniOshyn said...

hye..
congrats coz da convo n bakal bukak studio sendiri..
saya baru jer follow blog aizul..
n it's such a nice blog..
btw.. guess what..
saya spent 3 to 4 days untuk baca post aizul yg lama2 tuh.. :D
btw.. nice to meet ya!

Clara Emily Cancer said...

video konvo yang superb.
mmg best!

cik ain azahar... said...

nak coklat..!!!

ieyka_Nz said...

perggghhhh..giler best video nih :)

Ce'Wawa Victoria :) said...

tahniah dahhh gradddd!!hahhaa..selamat maju jaya benjoy..nice vid :)

Haziq Azahar said...

po jauh bona studio tu oi.
merangkak jugak den poei sok.

btw congrats yo!

~cik_awa~ said...

tahniah.. (^_^)

MariaMohd said...

ade tgk video convo Aizul, smart lah! best:D

misz gedik said...

wahhh amek kos perancangan dan desa yee..sy pun sme p masih peringkat diploma...nk jugak smbung degree..thniah abg

Silent Thinker said...

congrat!!~
best video tu...
lagu pun best...apa tajuk lagu tu eh

Mohd Khairi Khadzir said...

FIRST TIME tgk GIGI Aizull marcello!! HOHO... mksud aku, first time tgk aizull senyum nmpk gigi... haha ape pun, gmbo tetp cntikk!! .. jeles2

aKu TiQa ♥ said...

Puteri Harbour :)

pilot yohan said...

congrats on ur recent convocation!