Oct 17, 2011

Ganu! Bereehhh boooh!


Salam hye guys...adoyyaaii semakin hari masa semakin menghimpit aku! arghh!! tidak2...btw, last months, aku ke Ganu utk mengambil gmbr org kawen..ngee3x..tq to kawan lama aku Remy, yang memberi peluang dan kepercayaan pada aku untuk shoot pic abg nya kawen..ekceli kenal Remy nih dah lama, so aku agak terkejut gak laa sbb dia memilih aku sebagai gambargrapher rasmi utk majlis perkahwinan abg nya! tq Remy!

ekceli, majlis perkahwinan abg remy on d weekend which is on friday n saturday, tp ktorg dtg awal ..seawal hari rabu...ko rasa ku nih jenis yg semangat terlebey ke hape? haha..bukan apa, boleh laa jumpa kawan2 di ganu..tak ye?

So ditemani sahabat baek dan teman gambargrapher, Taq Rafael, aku bertolak dr Melaka hingga laa ke Terengganu.. perjalanan mengambil masa 7jam ye..so ko rasa bontot aku kejang ke tak? haa jawab sndri? perlu laa nak pegang bontot aku kan? hahahaha...

so sampai2 je kami check in dulu..mandi2 then isi perut dl..korang bygkan, sepanjang perjalanan kami hanya minum air tongkat ali je..semata2 nak hilangkan mengantuk..arghh! sungguh jauh gle perjalanan..tp best gak sbb pengalaman kan...

so lepas isi perut KFC, kitorg rayau2 mcm kutu rayau kat sini...


 erm...apa ek..chinese town kot tempatnya..dkt sgt ngan hotel ktorg..so jalan2 je laa..


next pegi laa melawat pasar payang..hajat di hati nak laa mencari samping songket utk dibuat raya pd tahun dpn, skali amik kau, 3,4 gibu harganya..so dengan ini, saya berharap, ada laa dermawan dr terengganu yang ingin menghadiahkan saya sehelai sampin songket yang penuh dgn seni nya kepada saya ye..
#okbai!



di sebelah malamnya pula, hangout laa pula dengan sahabat lama kami jugak yang stay di terengganu..
Hambek ko, brother Hafiz Mahazam nih blnja makan taknak kalah..
agaknya dia tgk muka kami, masing2 dah mcm rakyat somalia agaknya..padahal makan berdua je...
so aku nak korang teka bunyi..teka bunyi sendawa aku mcm mana lepas makan masakan2 nih..huhu


so lepas setel makan...taq plak g jmp skandal, aku dah mati kutu dlm bilik...
lepas taq balik, so jmp lagi sorang kawan blogger...
selama nih, kami kenal di alam maya je..
so gigih laa dia dr Dungun hingga ke Kuala Terengganu semata2 kan..huhu

Tq ya!!



haa nih kat i-city kuala terengganu..
kaw mamfewww ke i city shah alam bukak cawangan kat ganu?
adoo?? hahaha



haa nih laa Hisyam..
so kalau sapa berminat, bleh amik borang di kaunter infiniti ye..
baek orangnya ha..sesuai bebeno buat menantu ye...
caya tak, aku juz kenal isyam dr blog je..then smp skang ktorg terus rapat..
ayat nak gila je..hahaha
clorox2...hahahaa







so lepak2 laa mcm org takda hala tuju kat tmpt nih..
ekceli tmpt nih agak baru..
so kagum gak la, sbb krajaan terengganu ada inisiatif nak bangunkan tmpt nih..
menarik ok!

putrajaya pon makan hati tgk dia nya cawangan dah ada kat sini..hauhauhu!



So keesokkan harinya, kami jalan2 cari pasal lagi di Terengganu!
kali ini destinasi yang dituju adalah Air Terjun Sekayu!
sila laa jeles ye..
air dia sejuk gle babas!


haa nih muka sebelum mandi..punya laa eksited yer...



haa ni port baekkk punya ya!!
time nih skali lagi brother Hafiz Mahazam menemani kami..
snggup nih ponteng keroje sbb nak teman g sekayu! 
yihooo! tq tq tq!!



nampak org eksited mandi x?? 
muka cuak takut kene bawak dek arus!



begini laa ragam anak muda ye..abes mandi, carik ampaian tak jumpa, then jemur je laa atas bonet kete..
pon bolehhhh~
aucchh pepel kaw!



abes je mandi...makan lagi...hahaha
kali nih makan segala macam seafood dicelup tepung di area Kelulut!
tmpt makan nih area pntai..perghhh dia punya pntai toksah ckp..mmg terbaek..jauh dr melaka nye pantai...
menangis org melaka tgk pntai org ganu ye...
makanan plak aku ckp kaw...taknak mcm sedap plak kan..
seyes sedap gile!!!
mmg sedap sgt! lagi2 bila org blnja..lagi laa sedap! hahaha
tq again bro Hafiz Mahazam! hahaha






Ha nih laa bro Hafiz Mahazam yang dimaksudkan tuh yer..
pose ala2 nelayang modeng! haahuhau!


haa nih anak ikan nelayan namanya..evececceechhH! hauahuah!



=)



ok seterusnya, kami ke Kuala Ibai...area2 masjid terapung tuh...
cantek pemandangan! apa lagi! zassss amik gmbr laju2..





alollolo..comey yer....hahaha



nak jugaaakk!



owryte..ditemani junior2 gambargrapher, kami mula beraksi di malam nikah..
hambekk, aku bawak semua team turun!






nih adika putera!








ececehh...





ok tadaaa!! setel suda majlis kat ganu! album pon da siap edit! cuma tggal nak print je! yeayyy!!!




till then, 

chaw!!

A I Z U L  M A R C E L L O
tulis blog pakai hati, amik gambar pon pakai hati..=)

31 comments:

Anak Tajul Molok said...

ajoy!! i city sebelah pasar payang kan. ak pegi siang ..xsangka malam cantik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! weeheee... sekayu pon da byk imporveee! waaaaaaaaa^^

Taq Rafael said...

ganu beshh!!
tq isyam n hafiz...org ganu ni peramah bebeno..pasni leh cari calon kat sana.....nk kena kumpul pitih da camni..haishh

shyda said said...

gambaq smart gilaa lahhhh..especially air terjun tuhh ....bes giler lau dapat g nihh ..

p/s: btw, sy da tepati janji :p

FiQa said...

nnti boh la gmbar2 kawen yg diambil k..


mesti smart ah!


:)

Hishyamuddin said...

datang lagi datang lagi..kite gi jalan di besut pulak..

Dyka said...

nak gambar tu hari! tak kire! tak kire! haha

Myiesha said...

nice pic :) classy

d_LA said...

isy...xtaw lak aizul dtg teganu..kalo x leh ngedate sesame..hawhawhaw...

kaka said...

aiyoooo..aizul!!y pepel kaler 2 xyah tunjuk laa

cik violet said...

machoooooooooooooooooooo :D

Yu HaHn said...

semua pic santek la~

Kuronofu91 said...

semua pic cantik....

MiSz fiFiEyQa said...

like..like..like... ;D

Qaseh dalia adelia said...

well tgk lah negeri sape hihi .. <3 ganung

✿ YaYa ✿ said...

nnt mari la jale alik kelate pulok deh.. :p

sang tUah said...

nice trip....

Wahidah said...

sidai baju masuk underwear atas bonet je ke..aiyooooo

ishiko said...

yehaaa... bestnyaa..
kena terjah kepok leko cuti nih

dhayaluna said...

dekat je dengan rumahh.. asal tak terserempak????

sayazakiah said...

saya org teganu.. :)

azly♥iejah said...

wawwawa...bestttt nye aizul.ape2 pun kimsalam kat hisyamuddin ye :))

cikshahida said...

chome sgt tuh, rindu ganu..whoahh

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

terinagt p ganu last year ade seminar...sonok!!!!!!

Linna Awang said...

yeay!! saya pun duk ganu!!!

Mrs. Singapore ♥ said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Singapore ♥ said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Singapore ♥ said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Singapore ♥ said...

wahh. jalan2 kt ganu. best kn?? asal x dtg umah?
*walaupon x kenal. huhu~

nurkaloi said...

nice shoot
jap td cite g wedding
tp gmbar wedding 1 jerk
gmbar g jalan jerk lebih ni hahah

ok purple kowtttt haha rare

Mohd Khairi Khadzir said...

eh knape bnyk sgt cawangan2 kt ganu ni? hahaha... gelak la aku bace entri nih ..hehe .. ape pun, pic tetp maintain hebat!! jeles la...

Zamri A. said...

cantiknya photo! very2 nice... :)