Sep 28, 2012

kadang2 tersipu2 malu mcm kupu2..




semekom...hye sume....ngee3x..ok ok aku dapat few feedback dr FANPAGE rasmi AIZUL MARCELLO ( CLICK HERE )
adalaa diorg ckp asyik update pasal eyestudio je ..bosan ar..mana abg aizul marcello yang gila2 dulu, mana abg aizul yang rajin bebeno update dulu, mana abg aizul marcello yang slalu update benda yang bukan2 dulu..yer dik...abg ada je ha..cuma yer laa bila dah mengemudi eyestudio nih, bnyk laa benda nak buat kan..nak jaga staf lagi..jaga kehidupan sndri lagi..jaga customer lagi..haishhhh mcm2..

ok ok..disebabkan abg aizul ko nih penyayang nauzibillah..nahh..now abg aizul ko akan cuba sedaya upaya update apa yang berkaitan dgn diri sndri...

ok now rutin harian da semakin teratur..studio kesayangan pon dah makin teratur..baju2 dan seluar2 yang dah kering pon dah makin rajin lipat kt rumah..kalau tak dulu, bak kata ayah aku, maunya mcm 3 keter lembu baju2 aku yang tak berlipat bila lepas kering tuh! ayah2, kadang2 ayah nih comel lah! buat lawak smp ayat2 ayah tu terbawak2 smp benjoy da besar..ngee3x

ok..apa sebenarnya nak bgtau ek..ekceli bnyk benda nak citer dlm kepala otak nih..slalunya dpt idea nak tulis ntry time nga berak dlm jamban smbil bertwitter..hahaha bunyik cam lucu kan..tp seyes weh..tu laa kenyataannya..ngee3x..tp bila dah smp studio kononnya nak type ntry, time tu laa client call tnya pakej wedding brapa laa, pakej graduation la..pakej nak feeling model la..pakej nak ajak dinner ngan aizul marcello la..eh eh eh! itu tak penah lagi..hauhaua! btw tq kepada sapa2 yang call tnya pasal pakej2..call tak confirm pon takpe..siap ada ckp, wowwww besar laa suara abg aizul..suara besar..muka cute.  ( nih org yg ckp eh ) ..takdanya aku nak bangga muka cute der..err..kadang2 bangga gak la..**buat mulut 5 days MC jap! hauahuah!

ok ok..
seyes sket..
sedar tak sedar hampir setahun dah aku mengemudi eyestudio..ok perjalanan yang aku rasa sgt pnjang..
pejam celik pejam celik..mandi, makan, onani, mandi wajib, solat, photoshoot satu malaysia , editing eh dah setahun dah??? gila cepat! 
rasanya baru je semalam aku grad..gila gah grad time tuh..dgn sut zara kaw..kasut baru kaw taknak kalah, tie bunga2 topman ko..hahah kelaka plak bila pk aizul marcello yang dl..ngee3x
tp seyes weh, lepas grad then bukak company sndri, jadi bos di usia mudah, tak mudah ckp kaw.
ada staff lagi tua dr ko..ada yang kertu..tua ngan kertu lain sket ok..haishhh sume nak kene berfikir sebelum berkomunikasi..kalau tak..padah ko! 
tp dgn bantuan abg azad selaku bisnes partner aku, semuanya berjalan dgn lancar..alhmdulilah..tq abg azad!
walaupun kadang2 gaduh gak ngan abg azad ( aku laa kadang2 slalu carik pasal, dia cool je )..ngee3x tp abg azad slalu je faham karekter aku..ngee33x..sory ye bang! lap u lah! nnt blnja tgk muvie porn ea! hahaha!

sepanjang hampir setahun nih jugak laa mcm2 manusia yang dah aku photoshoot..mcm2 model yang dah bekerja sama..ada yang baik, baaaikkk sgt..ada yang errrr..pon ada..tapi takpe..slalunya aku berpeganng pada konsep customers always rite! tp toksah laaa rite sgt ye kalian kat lua sana, sian saya nih kang! ngee3x

dalam bnyk2 manusia yang di photoshoot, sangkut plak kat ada sorang hamba Allah nih..
memula taknak laa main2 hati sgt..
tp bila Allah tu dah ckp, haa aizul dia nih jodoh kaw!
REDHA dan op kos laa happy gila! happy laa gila! tau happy?? 
aku ni plak keje tak menentu masa..yes op kos, sama jugak ngan si dia pemilik hati tuh..
so kadang2 balik lewat ke rumah..
pas mandi semayang siap2, mmg sah2 laa terus tdo tak ingt dunia..
sudahnya...lupa nak wish gud nyte..bangun pagi je tgk, bapak arghhh ada 8 msg dr si dia..msg terakhir dia msg simbol ni je "  =(   "....hahaha cute kan? 
haishh bad habit betul..
sory yang..kadang2 I nih mmg cenggini...apa cenggini2? ngee3x
takpe sok da kawen, muak muka hawak dgr saya wish gudnyte ari2..smp silap2, selamat pagi pon saya wish selamat malam..haa rasakan!

 ok laa yang..saya rasa pic nih da ckup besar dah..
ada org ckp mata kita sama..padahal saya sepet je yang..
ada org ckp hidung kita sama.padahal tak laa sama mana pon..ada laa siket..saya tak buat shading pon mancung gak! okbye!
ada org ckp bibir kita sama..tapi tak jugak..bibir saya tebal cam hanjenglina jolie kot! hahaha
tak kesah laa org nak ckp kita apa pon yang..
yang penting...
STRAW KITA SAMA dalam pic nih! yeaayyy!!
kalau chatime nih bagi saya straw lain kan yang kan, saya sunat org myanmar yang jual chatime tu yang! 
brani dia! ahuahuahauhau!

ok laa yang..saya rasa saya dah bnyk merapu dah nih..

saya tggalkan satu pesanan ringkas utk hawak..

pen merah pen biru..
u marah i tgk blue!
eh silap..

ok balik semula..

pen merah, pen biru..
u marah i lap u! 


ok korang...aku da nak balik dah nih..
jumpa lagi! baaaaiii!!

*yang i risau hantaran tak siap lagiiiiiiiikkk!!!
*okbye!

bye lah!

brapa bnyk bye dah nih!


eh jap!
barangsiapa yang tak dpt add saya di fb rasmi saya kan..nah ada berita gembira utk korang..hahaha gembira laa sgt!
aku dengan beraninya da buat fanpage..
fanpage katakaw!
ko search je Aizul Marcello kat fb tuh, then click like ea!
aku nak buat tutorial like fanpage aizul marcello cam melampau lak..
dah besar masing2 kan..da boleh pk mana yang baik dan mana yang tak!
*aku pon! haishhh tak lama lagi jadi laki org! 
yeayyy ( nebes )


ok muktamad!
bye!










30 comments:

Nyssa Nuar said...

jeles! okebai! hahahaha

Useriez said...

yeah aizul is back!

Danny Khun said...

tetiba datang niat nak call abang aizul nak dengar suara besar yang dikata orang tu. call then off boleh ? teeheee :D

shyda said said...

heyy !! abang aizul..memang sama hoccay korang punya mata dgn hidung...im sooo jelly ..hahhaahah....kidding ! moga segala urusan abg aizul ngan kak linda di permudahkan :) nnt wedding, sy nak ikut syafik gi wedding korang boleh ?? :pppppppppp

CPM honey_nurhaliza said...

Adik akak dah makin besha daaa kan? Dah nak jd laki org daaa x lama lg

noura nuriman said...

suweet... sumpah jelez!!
semoga berbagahia bersama sidia model tudung radiusite... hihii

imanina zahri said...

Sweet. Happy always with sis lynda!! ;)

imanina zahri said...

Sweet. Happy always with sis lynda!! ;)

Syazfida Afzan said...

nnt kawen jgn lupe jemput Fida ye...:) korang memang sweet....suke sgt...tahniah ye...semoga berbahagia dunia akhirat...:)n dapat anak shomel2 mcm korang jugak...:)

Jannah Latif said...

wah.. nk kwen dh!! sama cntik, sama padan.. :)

Mohd Khairi Khadzir said...

ahahahha ... gigih aku bace smpai abes~~~ hahaha best plak bace ayat gile2 ko tu haha

ape pun, smoga korg brdua ni kan kekal selamanya insyaallah aku doakan ye, dh IKAT nanti jaga baik2 pastu dah AKAD nanti jaga lagi baik! kasi abes~~~ ok >_< always be positive ye korg dua nih!

lagi 1 abg aizul (abg katenyer~~), tolong jaga kwn saya ni baik2 taw, kasi die bahagia selamanya.. bnyk kenangan spjg kitorgk nal zaman study dulu ehehe~~ kawan je, xlebih >_< okbai! nanges tulis ayat nih T_T..

cik azLyzah⊙.☉ said...

So sweet..Cik pon nak Jelous jugak lah T_T

Myra Abdullah said...

haha.sama comel sama padan =)

cpt-cpt lngsung yee..

ieqa said...

Hantaran?
Wahhh dah nak kawen?
Tahniahhh :)

♥fatenn meera♥ said...

bersungguh bace, sakit perut gelak bambam oiii..btw, nnty kawen jemput tau..nak jugak tgk bam aizul ngn kak lynda dpn2 mata...neh3?? semoga korang bahagia until jannah...jemput tauuuuu.......

Khalilah MNor said...

Betul, kat hidung sama... :) Serius sama!!

Lea said...

koff..terbatuk2 baca entry ni. betul ke dah nak kawen dah? whoa congratsz!!!

kLiPKeRt@sPiNk said...

Ouh maneesnyew entry ni!

Jeleznye..XD

♥♥szumika sakni♥♥ said...

tak sbr nk tgk korang khwin huhu..dua2 cumeelll huhu

Maria Menado~ said...

nak kawen ke? waa... kalau nak kawen dah.. tahniah.. beruntung dapa tlinda. comel. *jeles dpt girl? ade ke?!* hehe.

ainnur armada said...

so sweet.. jelesnyewwww

Ohh Durra said...

Alolo , this is so sweet woo
Wish your big date will be fine and happy for you abam aizul and kak lynda kepam kepam .katakaw ! :D

E'in said...

dah nak kawen dah.. tahniah.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. :)

wanny said...

sepadan sungguh..moga jodoh berkekalan sehingga ke cucu cicit okay..tahniah.. :)

Shazwan Azizan - wanblur said...

pelan-pelan siapkan hantaran bro.. semoga semuanya berjalan lancar

Ain Dzaya said...

oleh kerana entri nie agak rare sekarang..so gighkan diri jua baca sampai abes..dan terkesima...sbb aizul dah nak kawen..

gud news yang gilerioues..
congratz!

naz ismail said...

Hahaha siyes gelak sorang bace entry nie..dr stress leh jd giler.. terbaikkk

✿ nurasyranee ✿ said...

ok.. dh lama duk usha2 si incik aizul ni dr dulu... and his sista irinne.. the whole famly dorg comel kan.. lastly.... bkal dpt isteri lawa+comel wahhh vavavomm la nty.. tahniah incik aizul.. last but not least sis lynda is limited (like what am i commented on u ols punya pic tng kt fb aizul) yes!! she's limited.. take good care to her.. semoga semua bjalan lancar taw.. jgn lama2!! hehe wssalamm..

Nurmujahidah Ismail said...

jeles giler!!!! nape la aku baru jumpa blog nih,, aiyaaa!!!! cantik giler gf hang,,, cun cun cun!!! ok,, follow and like immediately!! :D

Masmida Ahmad said...

wahh.. sweetnya Abg Aizul yang handsome and Kak Linda yg cun.. :D
semoga hubungan anda kekal hingga akhir hayat.. cepat la kawin ,,hehe

by,

diarimrsmcbride.blogspot.com